Мер Миколаєва Сєнкевич пообіцяв найближчим часом провести конкурс щодо встановлення на міському звалищі сортувальної лінії

Сьогодні, 1 червня, у Миколаєві відбулася церемонія відкриття 10 Європейського тижня сталої енергії-2019 та виставки-форуму енергоефективного обладнання – «PRO ефективність 3.0». У рамках форуму в мерії відбулась дискусія, під час якої обговорили проблему відходів.

Так, учасники дискусії відзначили, що країни Європейського Союзу давно усвідомили необхідність впровадження ефективних методів управління сміттям. Наразі держави ЄС приділяють цьому питанню посилену увагу. Натомість в Україні дана проблема стала актуальною лише кілька років тому.

Під час обговорення було звернуто увагу на те, що для вирішення порушеної проблеми у нас мають бути розроблені регіональні плани управління відходами, зменшена кількість виробленого сміття, а також впроваджено проекти з сортування та переробки ТБО. Здійснення зазначених кроків сприятиме залученню фінансування в галузь від європейських інституцій.

У свою чергу, мер Сєнкевич відзначив, що міська влада приділяє значну увагу проблемі відходів. Так, Миколаїв став першим містом в Україні, що перевело усі школи та дитячі садки на роздільний збір сміття

«Поставлено завдання: до кінця поточного року перевести всі комунальні заклади на роздільний збір сміття. На його виконання вже виділено кошти» - підкреслив Сєнкевич.

Нині міська влада планує придбати на умовах лізингу нову техніку міського полігону ТПВ. Мова йде про бульдозер та екскаватор, самоскиди різної модифікації. Також будуть придбані нові сміттєвози, зокрема сміттєвози з функцією миття контейнерів.

І найголовніше - мер запевнив, що конкурс на встановлення лінії з сортування сміття буде проведено якнайшвидше.

«Найближчим часом буде проведено відкритий конкурс щодо встановлення на нашому полігоні ТПВ лінії з сортування сміття» - додав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, розмови щодо встановлення на міському полігоні твердих відходів сортувальної лінії ходять довкола уже не один рік. Але вони ще більше активізувалися після трагедії першого травня, коли під завалами сміття загинув 9-річний хлопчик.