Исполком обратится в полицию с просьбой открыть пост охраны общественного порядка в БСМП и больнице № 3

Исполком обратится в полицию с просьбой открыть пост охраны общественного порядка в БСМП и больнице № 3

В пятницу, 28 сентября, во время своего заседания члены исполкома городского совета приняли обращение в Главное управление Национальной полиции в Николаевской области относительно организации поста охраны общественного порядка в больницах, где оказывают неотложную помощь: БСМП и городской больнице № 3. Об этом сообщает Отдел информационного обеспечения горсовета.

Так, мэр Николаева Александр Сенкевич предложил внести в повестку дня проект соответствующего решения. Он отметил, что на прошлом заседании исполкома горсовета главный врач БСМП Александр Демьянов отметил необходимость  открытия указанного поста. Тогда службам мэрии было дано поручение подготовить проект соответствующего обращения.

- Я понимаю, что некомплект личного состава Национальной полиции не позволяет выделить людей, чтобы они круглосуточно находились на территории больниц. Поэтому нам необходимо поработать с проектом бюджета Николаева на 2019 год, чтобы выделить средства для организации поста охраны в БСМП и больнице № 3. Но пока на эти цели не выделены деньги, мы хотим решить проблему совместно с полицией, - добавил Александр Сенкевич.

Члены исполкома горсовета поддержали озвученное предложение.

 

Звернення

членів виконавчого комітету Миколаївської міської ради до Головного управління Національної поліції в Миколаївській області

                         

Національна поліція України є органом виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку.

Одним із основних завдань поліції є здійснення превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень, а також вжиття заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку в публічних місцях.

У зв’язку з надходженням до виконавчого комітету Миколаївської міської ради звернень головних лікарів лікарні швидкої медичної допомоги та Миколаївської міської лікарні № 3 про невирішеність питання співпраці з Головним управлінням Національної поліції в Миколаївській області по забезпеченню громадського порядку та профілактики правопорушень на території лікарень, беручи до уваги напружену ситуацію навколо проблеми організації безпечної роботи відділень міських лікарень, неодноразові скарги як з боку персоналу, так і пацієнтів, ризики можливої втрати чи пошкодження коштовного сучасного обладнання, придбаного за бюджетні кошти, враховуючи позитивний досвід у вирішенні аналогічних проблем в інших містах України, просимо розглянути питання щодо цілодобового чергування співробітників Національної поліції на територіях (в приміщеннях) лікарні швидкої медичної допомоги та Миколаївської міської лікарні № 3.

Звертаємо увагу, що вказані лікарні, згідно із запланованими заходами державної медичної реформи, набувають функції лікарень інтенсивного лікування. Це насамперед стосується надання медичної допомоги у випадках дорожньо-транспортних пригод, внаслідок кримінальних дій, в інших ситуаціях, які можуть мати відношення до компетенції правоохоронних органів.

Сподіваємося на взаємне порозуміння та співпрацю.

Члени виконавчого комітету Миколаївської міської ради

 

Читайте также:

Под надежным крылом: в БСМП частная охранная фирма на добровольной основе начала следить за порядком

Реанимацию брали в «облогу»: главврач БСМП просит срочно возобновить работу поста полиции в больнице