Все коммунальные ЖЭКи поднимут тарифы до уровня тарифов компании «Місто для людей Миколаїв»

Все коммунальные ЖЭКи поднимут тарифы до уровня тарифов компании «Місто для людей Миколаїв»

Коммунальные ЖЭКи в Николаеве поднимут тарифы до уровня тарифов управляющей компании «Місто для людей Миколаїв». Об этом сообщил в ходе заседания очередного Николаевского исполкома городской голова Александр Сенкевич в пятницу, 8 февраля, - сообщает корреспондент СВІДОК.info. Этот вопрос будет вынесен на рассмотрение исполкома ближайшим временем.

Городской голова еще раз отметил, что это происходит согласно процедуре разработанной Кабином.

  - Вони розраховані за методикою, яка встановлена Кабміном. Якби сесія міської ради не змінила цей проект рішення, то тарифи помінялися би ще в 2018 році. Але коли депутати почали розбиратися в питанні, виявилося, що все порахували правильно. Але зайшли в політичний глухий кут, а питання потрібно було якось вирішувати. Вирішили виключити поточні ремонти. Навіщо робити поточні ремонти, якщо пройдуть конкурси на керуючі компанії, а ЖЕК буде брати гроші за поточний ремонт, але робити не буде? Так ми і зняли цей поточний ремонт, прийняли нове рішення на виконкомі без урахувань поточного ремонту. Сьогодні ЖЕКи піднімають питання з урахуванням поточного ремонту, з підняттям електроенергії з 1 січня, з підвищенням мінімальної зарплати з 1 січня цього року. Зараз все йде за процедурою, ми будемо змушені розглянути ці тарифи, як власники цих ЖЕКів.

Напомним, что прошлый состав исполкома исключил из проекта решения о тарифах пункт о текущем ремонте поскольку члены исполкома выразили неготовность включить в тариф ЖКХ части, которая отвечает за текущий ремонт здания.