Миколаїв посів друге місце в Україні за кількістю нових тролейбусів у 2021 році

Миколаїв посів друге місце в Україні за кількістю нових тролейбусів у 2021 році

Миколаїв посів друге місце за кількостю отриманих нових тролейбусів у 2021 році. Про це свідчать дані аналітики від AllTransUA, які були опубліковані на сторінці сайту у мережі «Фейсбук».

«Цього року, на жаль, не маємо рекордних поставок, як минулого року - усього 170 машин проти 337 в 2020. Це може бути спричинене тим, що на цей рік переважно припало завершення поставок за минулий рік, а нові поставки в Херсон та Миколаїв розпочались лише наприкінці року та й загалом завершенням першої хвилі кредитних програм», – йдеться у повідомлені.

Миколаїв у цьому так званому рейтингу посідає друге місце – за даними аналітики у 2021 році місто отримало більше 20 нових тролейбусів. Більше отримав лише Харків.

В структурі постачання нових тролейбусів продовжували домінувати тролейбуси з білоруських машинокомплектів - PTS-12 та Дніпро Т203, зібрані на базі кузовів МАЗ та АКСМ-321(D), зібрані на підприємстві БКМ-Україна з машинокомплектів виробництва Белкоммунмаш. Вони зайняли 54% ринку. Богдан цього року виготовив 71 тролейбус - практично так само, як і того року; в структурі цього року їхнє виробництво склало 43%.

Нагадаємо, що на підприємстві «Миколаївелектротранс» раніше повідомлялось, що у 2022 році Миколаївотримає всі тролейбуси, які було придбано за кредитні кошти. В цілому підприємство має отримати близько 40 звичайних тролейбусів (с запасом ходу на 1 км) та близько 20 тролейбусів з автономним ходом (с запасом ходу на 20 км).

Читайте также: