Миколаїв залучатиме додатковий пасажирський транспорт: наразі шукають жінок-водіїв

Миколаїв залучатиме додатковий пасажирський транспорт: наразі шукають жінок-водіїв

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час ефіру в соцмережах розповів, що до нього часто звертаються мешканці міста із запитом збільшити кількість громадського транспорту на маршрутах.

«Прошу вас зрозуміти, що велику кількість нашого транспорту було мобілізовано, щоб військові могли переміщатися ближче до фронту. Тож частина ваших улюблених зелених автобусів теж відправилась на фронт».

Мер повідомив, що Миколаїв отримує від партнерів, зокрема Дортмунда та Ганновера, Варшави автобуси. Їх готують та відправляють на вулиці міста. Найближчим часом вийдуть на роботу ще два автобуси.

«Скоро буде зустріч з однією організацією, яка також хоче передати нам автобуси. Збираємо їх з усіх усюд. Продовжуємо роботу з Європейським інвестиційним банком щодо придбання додаткової кількості автобусів. А також працюємо з Данією, щоб вони допомогли нам з купівлею нових автобусів».

Сєнкевич закликав поставитися з розумінням до того, що транспорту не так багато, як хотілося б.

«Нам потрібні водії. Я зараз не шуткую — в першу сергу це стосується жінок. Якщо у вас є бажання — приходьте працювати. Бо багато чоловіків було мобілізовано. Тому жінки нас будуть виручати сьогодні».

Нагадаємо, що КП «Миколаївелектротранс» розпочинає набір на курси водіїв трамвая. Під час навчання слухачі отримають стипендію 6700 гривень на місяць та безкоштовне навчання та відкриття водійської категорії на трамвай. Слухачі отримають можливість подальшого офіційного працевлаштування на комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс». Запис на курси триватиме до 22 травня. Додаткова інформація: 050 327-48-91. Адреса: вул. Андреєва-Палагнюка, 17.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням