У Первомайському відновлюють пошкоджену окупантами амбулаторію

У Первомайському відновлюють пошкоджену окупантами амбулаторію

У селищі міського типу Первомайське, що на Миколаївщині, відновлюють місцеву амбулаторію, яка була пошкоджена внаслідок російських обстрілів. Станом на 29 квітня до закладу вже підвели електроенергію, запланована ревізія водомережі та газопостачання.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

Попередньо, на капітальний ремонт всього закладу потрібно 10 мільйонів гривень.

"З січня ми підготували всю необхідну проєктно-кошторисну документацію, всі звіти зробили, обстеження зробили будівлі. І з кінця березня уже почалися монтажні роботи. Частково замінені вікна, які були вибиті внаслідок ворожих обстрілів, двері металопластикові", — каже Максим Коровай.

Один поверх планують облаштувати під гуртожиток. У Первомайському на Миколаївщині відновлюють амбулаторію

За словами Максима Коровая, над відновленням будівлі працюють працівники товариства з обмеженою відповідністю "Атлант".

Гроші на ремонт отримали завдяки дотації з державного бюджету.

"Підрядники працюють кожного дня, тому що десь до початку червня ми маємо цей об'єкт ввести в експлуатацію. Зокрема, зараз ведуться відновлювальні роботи одного крила амбулаторії. Це праве крило, де розташовані кабінети сімейних лікарів", — говорить Максим Коровай.

Другий поверх планують облаштувати під гуртожиток

"Приміщення другого поверху Первомайської амбулаторії загальної практики сімейної медицини до війни не функціонувало. Однак там був стаціонар, який приймав людей. Розглядаю поки таку можливість переоблаштувати поверх під тимчасове житло для родин, які втратили свої будинки та квартири. Фактично приблизно 50 родин можна буде там прихистити", — розповів начальник Первомайської селищної військової адміністрації.