Оновлена набережна та «перезавантаження» заводу: які проекти хочуть реалізувати у Миколаєві

Оновлена набережна та «перезавантаження» заводу: які проекти хочуть реалізувати у Миколаєві

У Миколаєві планують ретельно вивчити і розробити необхідну документацію по п’яти проєктам, що передусім пов’язані з «блакитною економікою».

Про це СВІДОК.info розказав заступник міського голови Віталій Луков.

«Європейський Морський наш Миколаїв зустрічає з оптимізмом, оскільки ми почали працювати над майстер-планом з італійськими нашими партнерами і частина цього майстер-плану - це п'ять мініпроєктів «блакитної економіки». Ми однозначно враховуємо в наших географічне розташування, наш історичний спадок й сьогодення – як показав час, саме вода нас врятувала від ворога».

За словами пана Лукова, розвиток Миколаєва і його відбудова неможливі без води, без річки, без моря. Тому напрямок «блакитної економіки» дуже важливий. Повертаючись до вищевказаних проєктів, то наразі отримані кошти для виготовлення проектної документації.

«Ці всі п'ять проектів зараз отримали кошти на проектування - це до 20 000 доларів. Всі вони пов'язані з водою так чи інакше, і це ще одне підтвердження того, що блакитна економіка це майбутнє Миколаєва», - сказав він.

Варто зазначити, що серед вказаних проєктів реконструкція головної набережної, концепція майбутньої території суднобудівного заводу у центрі міста – перетворення його частково у громадський простір та технопарк.

«У перспективі з’явиться можливість замовити прогулянкові подорожі водою, проводити культурні заходи з благоустроєм, безпекою. Є ідея ревіталізації нашого суднобудівного заводу, як це бачать наші партнери, інженери, урбаністи. Ці пропозиції чекає, до речі, Президент України. Тобто зараз йде робота над візуалізацією», - підкреслив заступник мера.

Вже у 2023 році будуть розроблені технічні документації проєктів, після чого надалі будуть залучатися донори до фінансування їх реалізації.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням