До Всесвітнього дня лісів лісівники разом з ДСНС заклали новий лісовий масив на Миколаївщині

До Всесвітнього дня лісів лісівники разом з ДСНС заклали новий лісовий масив на Миколаївщині

На Миколаївщині лісівники з рятувальниками об’єдналися для висадки лісу у рамках виконання програми Президента «Зелена країна». Садили сосну та дуб. Всього на новій ділянці буде рости більше шести тисяч дерев. Про це повідомляє Південний лісовий офіс.

Лісівники провели інструктаж рятувальникам і навчили технології висадки саджанців за допомогою меча Колесова. Рятувальники ж висловили побажання мати менше виїздів на гасіння пожеж в лісах, а більше – на висадку.

Загалом на території Миколаївщини у 2023 році було зафіксовано 68 випадків лісових пожеж загальною площею 152 гектари. Для порівняння, у 2022 році при 85 зафіксованих пожежах було пошкоджено 2305 гектарів лісу. Завдяки налагодженій співпраці лісівників і територіального управління ДСНС, пожежно-рятувальні частини залучаються до гасіння займань у лісі на початковій стадії, не чекаючи, поки пожежа сягне надзвичайної ситуації.

Під час весняної лісокультурної кампанії на Миколаївщині буде висаджено 1214 гектарів нових лісів, план на 2024 – 2980 гектарів. У минулому році заліснили понад 3300 гектарів. Висадили більше, ніж за десять останніх років.

Всього по Південному лісовому офісу у 2024 році планується заліснити 5541 гектар.