«И так сойдет» - ноу-хау миколаївської архітектури

Весь архітектурний світ здригнувся би, мабуть, в "захваті" та томливому очікуванні, яких див ще чекати від миколаївських майстрів, якби це побачив. В Миколаєві створили новий авангардистський стиль. Я не спеціаліст в цій галузі, але на перший погляд, це сміливе поєднання (я би навіть сказав "ядрьоне") постконструктивізму, звідки запозичений геометризм, та вишуканого арт-нуво, що нівелює абсолютну симетрію корявими бетонними стяжками (спеціалісти хай мене поправлять) Бідний Гауді ридав би гіркими слізьми, якби це побачив. І можливо, це добре, що не жив в наші дні...

"Ей, як ви там нащадки? Мешкаєте в ідеальних містах, де плавні риси будинків та малих архітектурних форм перетікають мов хвилі одна в одну?"

- Та хрін без масла тобі. Ось так ми живемо.

Так в Миколаєві обгрейдили старенькі радянські електропори, щоби бува не завалилися на голови людей. Не секрет, що в місті сотні електроопор (якщо не більше) - аварійні) Адже останній раз замінювали їх - ніколи. Про це в курсі і представництво „Миколаївелектротрансу". І благородно взялося їх ремонтувати. Замість того, щоб встановити нові залізо-бетонні опори, знайшли крутий бюджетний варіант - укріплювати їх бетонними блоками. А що? Дешево-швидко і заморочуватись над їх естетичним виглядом не треба. Пам'ятаєте відомого персонажа з радянського мультика? От-от, саме той варіант.

А між іншим нові опори у "Миколаївелектротрансу" є. І їх навіть встановлюють. Але, вочевидь, в тих місцях, де їх не було взагалі, або ж замінюючи зовсім безнадійні. Ті, що хоч якось можна підлатати, віддають на поталу бетонному циліндричному монстру. А може вони так утеплюють стовпці на зиму? Щоб не холодно їм, бідненьким було. А то стоять сиротинці, самотні і покинуті, і зігріти їх немає кому ='(  (плак-плак)

Але, ну добре, може то я такий сильно прискіпливий. Але приведіть їх, хоч би до єдиної форми. Але ж ні. Можна зустріти такі варіанти

такі

 

 

такі варіанти

 

і навіть такі варіації на тему кубізму. "Пікассо-стайл" або "кубічний модернізм".

 

Вишуканість та елегантність форм, кольорова гама, хаотично наліплена реклама ніби підкреслюють незвичайне композиційне рішення видатних архітектурних миколаївських(а може і не миколаївських) геніїв.

 

словом, он навіть бідолашного Корнілова скорчило від таких новин.

 

 

P.S: До речі, ви не знаєте, що там із Корніловим сталось? А то зранку йому було реально зле...(

 

 

З повагою до всього живого, Лютий Єнот