Миколаївські послідовники Луканікоса - пси мітингувальники

Ви, мабуть, пам'ятаєте про Луканікоса - пса революціонера?  Під час протестів в Афінах 2010-2012р.р., коли місцеве населення виступило проти грецької влади та Євросоюзу, особливо прославився безстрашний пес-революціонер Луканікос. З грецької - "Сосиска".  Він неодноразово вів народ вперед і відважно протистояв поліцейським. Так от, Луканікос був справжнім героєм грецьких повстань. Йому присвячували вірші і пісні, фотографувались з ним на вулицях.

 

 

 

 

 

 

 

А я до чого все це веду.

В Миколаєві, схоже, з'явився свій Луканікос! І не один. Відразу два пса очолили мітинги працівників Суднобудівного заводу ім 61 Комунара поблизу стін Миколаївської облдержадміністрації. Вочевидь, роздратовані соціальною несправедливістю, в них запалав в душі героїчний вогонь революції. І вони вирішили підтримати обурених людей. Нажаль їх імен я не знаю. Назвемо їх умовно Барсиком та Сірком. Заводчани сказали, що тварини живуть на підприємстві. А коли почала збиратись колона під стіни ОДА, пси побігли разом з людьми. Ось така відповідальність!

Нагадаю, що корабели Суднобудівного заводу ім. 61 Комунара вже довгий час ходять мітингувати до ОДА. І поки безрезультативно. Ніяких зрушень немає. Перед людьми існує велика заборгованість із зарплатні, до того ж завод і так на ладан дихає, і наразі залишається без роботи. І ніхто, схоже, навіть не поспішає кидати рятівне коло підприємству, що вмирає. Відчуття, що державі начхати на людей.

Тож зрозуміло чому пси підтримали мітинги. В заводчан немає зарплатні - в Барсика та Сірка немає сосисок на обід. І якщо раніше корабели лише на вітер говорили та впусту стрясали повітря гнівними фразами та плакатами. То тепер у них з'явилась суттєва підтримка. Підтримка радше символічна ніж фактична. Але це привід для декого задуматись.

Послідовники Луканікоса в Миколаєві вже є!