Сніжні війни. Підсумки боротьби

десь далеко-далеко, на дні Всесвіту

на дні Локальної групи галактик

на дні Чумацького шляху

у Сонячній системі

на планеті Земля

у місті Миколаєві...

Епізод І

"Прихована загроза" 

Те, що сили природи мають нанести серйозний удар по Миколаєву стало зрозуміло ще задовго до Дня "Д" - 6 січня. Хуртовини, заметілі, поривчастий вітер до 22 м/с. Таку невтішну картину малювали гідрометцентри та синоптики. Очікувалось. що стихія буде такою же, як і позаминулого року, коли рух на міських дорогах паралізувало, а місто нагадувало постапокаліптичне майбутнє, яке нам зазвичай зображують вчені опісля остаточної перемоги парникового ефекту над здоровим глуздом. 

Часу дарма не втрачали. Тому за день до початку вторгнення арктичного циклону заступник командувача силами союзників В`ячеслав Бонь скликає нараду за участі всіх магістрів, лордів, воєначальників, які вже мають досвід боротьби проти стихії. Далі за сценарієм: розробляють стратегію та тактику оборони, готують піщано-сольову суміш, доповідають про готовність техніки і всяке-таке інше. Місто та область готуються до вторгнення.

Епізод ІІ

"Сніжна атака" 

Акурат 6 січня опісля обіду починають падати перші сніжки, дороги замітає. Як раніше заявлялося В`ячеславом Бонем, починається план-перехоплення. На боротьбу зі стихією виходить важка техніка, трактори чистять тротуари. При чому в деяких моментах здається,  що саме цього моменту комунальники чекали весь рік. Такий собі момент істини. 

Особливо радують душу і око завзяті, звитяжні трактористи, які вирулюють так, на потіху молоді і дітям, що створюють шквал зі снігу дужче ніж сама заметіль. Але тротуари чистяться. На боротьбу зі сніговими заметами виходять самі люди, які, стоїчно долаючи шалений сніг, кожен очищує свій закуток. Союзники перемагають, але стихія не відступає. І це дає надію для "шукачів зради"

Епізод ІІІ

"Помста "шукачів зради" 

Якраз в цей момент деякі персонажі міста "М" починають шукати "зраду". Версій її не так і багато. 

1) стихія не надто сильна (версія виправдувальна)  

Деякі фейсбучні бійці зауважують, що розмах стихії не такий великий, як заявлявся раніше. Тобто, простіше кажучи, впоратись зі снігом та очистити всі дороги для обласної та міської влади взагалі не проблема. І про це вони ніби знали і спеціально вирішили на цьому пропіаритись, мовляв, подивіться, які ми герої. натомість багато хто стверджував, що якби снігу трошки сильнішого, якби вітру трошки потужнішого, тоді на дорогах точно був би колапс і до ворожки не ходи. 

2) нічого не бачу, нічого не чую(версія заперечна) 

Деякі (особливо деякі журналісти) вперто відмовлялись бачити на дорогах техніку для розчистки. З основних аргументів такі: "вам здалося, дороги ніхто не розчищує", "техніки замало, вони не впораються", "срали-мазали, рачки лазили" і все в тому ж дусі. 

3) а чому не мій двір? А чому не моя вулиця? А чому Земля кругла? А чому Миколаїв на Землі?  (версія-претензія) 

Особливо ліниві персонажі висували претензії, чому не розчищують їх вулиці, а в той час розчищують інші. В ЕЛУ "Атодоріг" їм пояснили, що робота виконується за графіком, а не за забаганками. І до них черга обов'язково дійде. А от і Зрада. Як це так? Земля саме навколо нас обертається, навіщо нам ваш проспект, розчистіть наш двір!!

Але от щодо цієї зради, у Сєнкевича і Ко була чудова відмазка - "А ти візьми і зроби!"

Епізод ІV

"Нова надія"

Корочше кажучи стихія 6-го числа не збиралась складати зброю. Аж доки за діло не взявся сам Джедай. Очоливши керівництво оборони союзників, Олександр Сєнкевич став до боротьби. Щоправда не встиг взятися, а сніг вже припинився. Того ж вечора. Вочевидь злякалося біле чудовисько, чи що?

Епізод V

"Погода завдає удару у відповідь" 

Пристрасті почались 7 січня пообіді. Погода намагалась контраатакувати. І, здається, була близька до успіху. Дороги знову занесло, деякі автівки почали застрягати. З'явились замети. Сніг посилювався із шаленою швидкістю. І хоча всі служби попереджали, що стихія посилиться, багато водіїв заметіль застала зненацька. Місто опинилось під загрозою зникнення у білому полоні.

Епізод VІ

"Повернення Джедая" 

Джедай повернувся. І заявив, що потрібно консолідувати всі сили. Саме тоді битву проти снігу вже виграли. Машини на повну розчищують дороги, в фейсбуці з'являються повідомлення про те, що чисті від снігу навіть такі вулиці, про які переважна кількість миколаївців і гадки не мали, організація сміливих джедаїв під назвою "Сніговий патруль" витягують з полону водіїв. Правда святкує перемогу. Засмучений, замучений, стомлений сніг знову перестає: "Ваша взяла".

Фінал:

Фінал битви за Миколаїв такий: наступного вихідного дня люди щасливі виходять в центр, закохані цілуються, прогулюються за руки, народ катається на санчатах, сноубордах, ліпить сніговиків, грається в сніжки, робить янголів на снігу. Словом - ідилія.