Двері Миколаєва - ворота до міста

Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду...(Об'явлення 3:20)

Аби вам не здавалось що Єнот помічає лише погане, маю для вас дещо цікаве-хороше, хоч із нотками суму та гіркоти так би мовити ложкою дьогтю в цій медовій темі. Це проект миколаївської художниці та фотографа Наталії Соболєвої, який мені колись довелось вже публікувати в одній з груп в соціальних мережах. Дехто його бачив, дехто ні, але от з плином часу в нас назбиралось ще трохи матеріалу і ми готові презентувати його в розширенному варіанті. Це світлини миколаївських дверей, дверей старовинних та новітніх але незвичних. Прогулюючись рідним містом можна натрапити на багато чого цікавого. Безліч дрібних або великих, але малопомітних деталей архітектури, старі та особливі дерева тощо. Серед отого всього різноманіття цікавинок є об'єкти, які важливі для кожного міста своїм значенням. Мова йде і про двері (всі фото клікабельні) 

Двері - це своєрідні ворота у міста. Раніше, не можливо було потрапити у місто не оминувши їх. Це те, що першим бачать гості. Власне двері це і є ознака того, яким є господар. І по їх зовнішньому вигляду, ми можемо робити висновок, яким житло виглядає всередині.

В Миколаєві багато старовинних дверей в центрі міста. Деякі з них нові господарі привели у порядок - реставрували. А деякі занепадають, знищуються, замінюються новітніми - без особливої естетики та смаку. Деякі, краще би не реставрували... Адже їх особливий, аутентичний дух вже понівечений. Врешті, деяких з дверей, які ви бачите на світлинах - вже немає. Тому вважаю за необхідне, щоб мешканці міста звернули увагу на красу, якою наше місто наділене, та берегли її, поки вона не зникла. Поки її не знищили. А все, як ми знаємо, не вічне під місяцем, тим більше немає нічого вічного у Миколаєві. 

Звичайно, це не всі прекрасні двері, які можна побачити в Миколаєві. Якщо ви хочете доповнити цей список -  залишайте фотографії цікавих миколаївських дверей під цим дописом, або під дописом на сторінці Лютого Єнота у Facebook  Двері - це символ захисту. Тому, можливо, раніше до них було особливе ставлення. Отже далі пропоную насолодитися цією довершеністю форм та стилю. З повагою до всього живого, Лютий Єнот